Start / Bygga, bo och miljö / Nyheter bygga, bo och miljö / Följ med på en smygtitt på Vallentuna returpark

Följ med på en smygtitt på Vallentuna returpark

1 oktober öppnar Vallentuna returpark, en modern anläggning i centrala Vallentuna som fokuserar på återbruk. Vi har redan nu fått en liten förhandstitt. Häng med och kolla in framtidens återvinningscentral!

Vallentuna returpark blir en återvinningscentral med fokus på återbruk och återvinning, och mer personal ska hjälpa kunderna så att det blir lätt att göra rätt.

– Vi måste börja leva mer hållbart med jordens resurser. En av våra största utmaningar att försöka minska avfallsmängderna och återanvända mer. Vallentuna returpark är verkligen en modern återvinningsanläggning i toppklass som kompletterar kommunens eget arbete för att skapa en hållbar miljö, säger Johan Carselind, chef för gatu- och parkavdelningen.

Grupp människor med gula västar

En returpark kan beskrivas som en återvinningscentral som vidareutvecklats till ett nav för återbruk. Här kan gammalt material få nytt liv. Returparkens goda läge intill ST1-macken vid Okvista kommer att innebära en bättre service för Vallentunaborna då det är möjligt att besöka anläggningen med både cykel, bil och kollektivtrafik.

– Det känns fantastiskt att Vallentuna får en returpark som är placerad så centralt. Att Vallentunaborna nu kommer att kunna lämna grovavfall och farligt avfall men också återbrukbara produkter, som möbler, fritidsartiklar, kläder och husgeråd på hemmaplan.

Nu ser vi fram emot att få en modern och funktionell återvinningscentral på nära avstånd. Att kunna återvinna utan att behöva vänta i lång bilkö ger en trevligare upplevelse utan stress. Skulpturer i olika returmaterial med inspiration från Vallentuna som jordbruksbygd ska pryda anläggningen så att besökarna även får en konstupplevelse.

Läs gärna mer om Vallentuna returpark på SÖRABs webbplats via länken nedan.

Grupp människor med gula västar

Miljöbild från Vallentuna returpark

Någonting gick fel

Ditt meddelande har nu skickats