Skräpplockardagarna

Vallentuna är en Håll Sverige Rent-kommun! Vi arbetar aktivt för en skräpfri kommun. En viktig del i det är de årliga Skräpplockardagarna.

Anmälan öppnar 1 mars. På den här sidan kommer du att hitta information om vårens Skräpplockardagar i Vallentuna. Kommunen hjälper till med material och hämtning av skräpet.

Kom med i kampen mot skräpet!

Skräpplockardagarna är Håll Sverige Rents kampanj där barn och unga lär sig om nedskräpning och plockar skräp tillsammans. Runt om i landet plockar förskolor, skolor, föreningar, företag och privatpersoner skräp - både för att göra sin närmiljö lite finare och för att visa att nedskräpning inte är okej. Förra året deltog över 712 520 skräphjältar runtom i hela landet!

Alla anmälda förskolor, skolor och barn- och ungdomsföreningar får kostnadsfritt Håll Sverige Rents skräpplockarmaterial bestående av sopsäckar, soppåsar och digitalt pedagogiskt material. Vallentuna kommun kommer dela ut priser bland de som deltar.

Samtliga deltagare kan också använda skräpplockarappen Skrappen och registrera sin skräpplockning. Skrappen finns för både iPhone- och Androidmobiler.

Miljöstrateg

Ann Wahlström

E-post
ann.wahlstrom@vallentuna.se

Telefon
08-587 863 72

Någonting gick fel

Ditt meddelande har nu skickats