Start / Bygga, bo och miljö / Nyheter bygga, bo och miljö / För ett tryggt och skräpfritt Vallentuna

För ett tryggt och skräpfritt Vallentuna

Helgen hade ett flertal betydelsefulla händelser och engagemang för vår närmiljö. Den 16 september firade vi "Håll Sverige Rent-dagen", en dag som syftar till att höja medvetenheten om nedskräpning. Samma dag ägde FastPartners årliga höstevent – Vallentunakalaset – rum, där vi aktivt deltog för att lyfta vårt gemensamma arbete för ett tryggt och skräpfritt Vallentuna. En av höjdpunkterna var att få introducera vår nya ambassadör, "Sopis", som delade insikter om hur vi tillsammans kan ta hand om vår omgivning och vårda miljön.

Bild på maskoten Sopis

Gula vågen rullar genom Vallentuna

I vår monter hade vi ett roligt skräpspel, inspirerande samtal och dagen avslutades med att göra Gula vågen. Ett initiativ som först startade i Uppsala kommun och innebär att många samlas och tillsammans bildar en "våg" genom staden för att plocka upp minsta lilla skräp.

I Vallentuna är omsorgen om vår utemiljö uppenbar, särskilt genom att våra barn deltar i skräpplockningsaktiviteter i högre grad än i våra grannkommuner. Under veckan har vi haft tre cirkusföreställningar för de förskolebarn som under våren deltog i Vallentunas skräpplockardagar. Föreställningen heter Trupp trank och har sopor som tema.

Årets Vallentunabo och park för spontanidrott

Samma dag som Vallentunakalaset uppmärksammade vi också Årets Vallentunabo 2023, Jenny Nilsson. Jenny är en eldsjäl som ensam som städat upp mängder med skräp från Vallentunas natur. Priset överlämnades av kommunstyrelsens ordförande, Johan Skog.

Under söndagen invigde vi vår efterlängtade anläggning för spontanidrott vid Snapptunafältet. En eftermiddag som fylldes med spännande uppvisningar inom kickbike, parkour och dans. Denna park är nu öppen för alla som vill ta del av den och låta sig inspireras till mer rörelse i sina liv.

bild på medarbetare som står i monter

Förberedelserna inför att Gula vågen ska rulla. 

Bild på markdekal av Sopis med budskapet

Ambassadören Sopis inspirerar till miljöengagemang.

diplom

Uppskattningscertifikat delades ut till de barn som deltog i Gula vågen.

Någonting gick fel

Ditt meddelande har nu skickats