Återbruk

Har du kläder, möbler eller andra begagnade saker som du inte längre behöver eller vill ha? Genom att skänka, byta eller sälja dina saker istället för att kasta dem, så kan de komma till nytta för någon annan samtidigt som vi hushåller med jordens resurser.

Här hittar du information om några olika återbruksverksamheter i Vallentuna. 

Återbruksverksamheter i Vallentuna

Human Bridge Second Hand

Human Bridge har av Läkarmissionen och Erikshjälpen uppdraget att samla in kläder och textilier för biståndssammanhang. Allt material går till biståndsinsatser i fattiga länder.

Human Bridge har flera klädinsamlingsbehållare i Vallentuna på både återvinningsstationer och Vallentuna returpark där de tar emot mjuka gåvor i form av rena kläder, skor och textilier.

Human Bridges webbplats

 

Lindra second hand

I Lindras butiker kan du hitta allt från kläder, möbler, husgeråd, böcker till vackra porslinsvaser eller roliga leksaker m.m. Lindra samarbetar med Human Bridge och överskottet går till att samfinansiera projekt som Human Bridge genomför.

Lindras webbplats

 

Secondhand & Design

Secondhand & Design har försäljning av begagnade kläder och saker samt egentillverkade produkter MIVA Design. Vill du skänka saker så tas det emot under ordinarie öppettider.

Röda Korset

Röda Korset säljer och tar emot saker och kläder under deras ordinarie öppettider. Vid inlämning av möbler vänligen ring innan då det är ont om plats.

Röda Korset Vallentunas webbplats

Vallentuna returpark

Returoarken är som en återvinningscentral men med stort fokus på återbruk. I Returchansen kan du både lämna och hämta saker som är värde en andra chans istället för att de ska bli avfall. Titta in här innan du köper nytt och var med och förebygg avfall.

Återvinningscentral Löt

Human Bridge har permanenta insamlingsbehållare på Löt. De söndagar som anläggningen är öppen kommer Myrorna med en lastbil och tar emot återbrukbara saker.

Mer information om Löt Återvinningscentral

 

Återvinningscentral Hagby

Myrorna har en permanent återbrukscontainer och Human Bridge har en permanent klädinsamlingsbehållare på Hagby. På helger, lördag-söndag, finns ReFurn på plats för att ta emot möbler.

Mer information om Hagby Återvinningscentral

Någonting gick fel

Ditt meddelande har nu skickats