Start / Bygga, bo och miljö / Nyheter bygga, bo och miljö / Vallentuna i topp - erbjuder en attraktiv boendemiljö

Vallentuna i topp - erbjuder en attraktiv boendemiljö

Vallentuna är Sveriges nionde bästa kommun för småhusägare och hamnar bland topp fem av kommunerna i Stockholms län. Det visar en undersökning gjord av Villaägarnas riksförbund, som har tittat på viktiga ingredienser för en attraktiv boendemiljö.

Nära till storstadsmiljön men samtidigt möjlighet att känna lugnet och tryggheten i villasamhällen. När blivande småhusägare vill köpa bostad är detta en betydande faktor som påverkar var de bosätter sig. Det konstaterar Villaägarna i sin rapport om var i landet det är bäst att bo för småhusägare. Men det är inte det enda organisationen har valt att titta på. Andra faktorer som spelar in är hur bostadsbyggandet ser ut, hur många inbrott som sker och hur dyra de fasta månadsavgifterna är. Resultatet visar då att Vallentuna är en av de tio bästa kommunerna i landet för småhusägare.

– Det känns jätteroligt att Vallentuna uppmärksammas för allt arbete vi gör för att bygga samhällen med livskvalitet. I rapporten lyfter de upp lugnet och närheten till storstadsmiljön, vilket är precis det som Vallentuna erbjuder. Det är därför det är så viktigt att vi i planeringen framåt behåller de styrkor som kommunen har. Vallentuna har ett läge som skapar attraktiva bostadsområden, säger kommunstyrelsens ordförande Parisa Liljestrand.

I Lindholmen finns ett av flera nya småhusområden som har byggts i kommunen de senaste tio åren. Där har fokus varit på att skapa en lantlig bebyggelse- och områdeskaraktär i ett naturnära läge samtidigt som det är nära till bra kommunikationer och kommunal service. Resultatet har blivit en attraktiv boendemiljö som har lockat många personer utan anknytning till Vallentuna sedan tidigare som har sökt bostad på landet men har velat behålla jobbet i stan.

– Vallentuna fortsätter att växa och vi planerar för fler småhusområden i bland annat Ormsta, Bällsta och Karby. I planeringen är vi noga med att ta hänsyn till omgivningen och att det även finns kommunikation, skolor och förskolor i närheten. Då kan kommunen fortsätta erbjuda en god livskvalitet, säger Björn Stafbom, chef för samhällsbyggnadsförvaltningen i Vallentuna kommun.

Villaägarnas Riksförbund är en konsument- och intresseorganisation som arbetar för att förbättra villkoren för landets småhusägare.

Någonting gick fel

Ditt meddelande har nu skickats