Start / Bygga, bo och miljö / Nyheter bygga, bo och miljö / ”Studentens bästa hem” vinnare i markanvisningstävlingen för studentbostäder

”Studentens bästa hem” vinnare i markanvisningstävlingen för studentbostäder

Illustration

"Studenternas bästa hem", en solklar favorit med 49 procent av rösterna i omröstningen, utsågs som vinnare i markanvisningstävlingen för nya studentbostäder i Vallentuna. Det beslutade kommunstyrelsen vid sitt möte måndag 23 september. Det är Sveaviken Bostad AB som ligger bakom det vinnande förslaget för studentbostäder på tomten för gamla polishuset.

Intresset för de studentbostäder som planeras i centrala Vallentuna är stort. Många har hört av sig för att diskutera Vallentunas utveckling och även tagit sig tid till att rösta i den publika omröstning som pågick 6-20 augusti.

Måndag den 23 september fattade kommunstyrelsen i Vallentuna beslut om att Sveaviken Bostad AB, med bidraget "Studentens bästa hem" ska tilldelas markanvisningen för gamla polishustomten som ligger i korsningen Allévägen/Gärdesvägen. Det vinnande förslaget är ritat av Arkitektstudio Witte.

− Vi är väldigt glada för den positiva respons vi har fått på det här projektet som förhoppningsvis har väckt intresset kring Vallentunas utveckling hos fler Vallentunabor. Vi vill utveckla Vallentuna i dialog med Vallentunaborna och det här har gett oss tillfälle till många givande samtal, säger Olle Nordberg, projektchef för centrala Vallentuna.

"Studentens bästa hem" (bidrag 1 i omröstningen) var en solklar favorit och bidraget fick hela 49 % av rösterna, mer än dubbelt så många som tvåan. Många som röstade uttryckte att de uppskattade hållbarhetstankarna i förslaget, bland annat genom att det återvunna teglet från det gamla polishuset som står på platsen idag. Flera motiverade också sin röst med att de tyckte att "Studentens bästa hem" var det bidrag som passar bäst in i Vallentunamiljön eller med att de själva ville flytta in i förslaget.

− Det känns bra att vi nu snart kan erbjuda studentbostäder på en central plats i Vallentuna. Med vårt centrala läge i regionen och Roslagsbanan som direktlänk in till KTH och Universitetet har vi ett väldigt bra läge för studenter, säger Parisa Liljestrand, kommunstyrelsens ordförande i Vallentuna.

Innan studentbostäderna kan börja byggas behöver det tas fram en detaljplan för området.

− Vi kommer att påbörja arbetet med detaljplanen direkt och räknar med att kunna gå ut på samråd våren 2020, säger Aina Larsson, projektledare på samhällsbyggnadsförvaltningen.

Beräknad byggstart för studentbostäderna blir 2021.

Någonting gick fel

Ditt meddelande har nu skickats