Start / Bygga, bo och miljö / Nyheter bygga, bo och miljö / Ny e-tjänst för bygglov

Ny e-tjänst för bygglov

Nu blir det lättare för Vallentunaborna att ansöka om bygglov! 1 december lanseras en ny e-tjänst som kommer att underlätta och spara tid för alla som ansöker.

I den nya e-tjänsten kan du ansöka om både bygglov, marklov och rivningslov. Du kan också göra anmälan för de åtgärder som inte kräver lov, exempelvis installera en eldstad eller att bygga ett Attefallshus.

– Vi är väldigt glada över att den nya e-tjänsten för bygglov äntligen lanseras. Det här kommer att spara tid för alla som ansöker, samtidigt som vi på bygglovsavdelningen effektiviserar vår handläggning, säger Basmal Pethrosson, chef för bygglovsavdelningen.

Allt du behöver för att komma igång med den nya e-tjänsten är ett digitalt bank-id och att dina aktuella bygglovshandlingar finns i digitalt format, exempelvis som pdf. Du loggar in i e-tjänsten via Vallentuna kommuns webbplats, www.vallentuna.se, och du guidas sen genom hela processen fram till att ansökan är inskickad.

Den som inte vill eller har möjlighet att använda e-tjänster kommer fortfarande att kunna ansöka om bygglov på samma sätt som tidigare. 

E-tjänsten för bygglov är del av ett större utvecklingsarbete för ökad digitalisering som pågår i Vallentuna.

– Vi vill underlätta för Vallentunaborna genom en rad nya digitala tjänster. Den nya e-tjänsten för bygglov är en viktig del i det arbetet, säger Ylva Mozis som är ordförande i miljö- och samhällsbyggnadsnämnden i Vallentuna.

Gå direkt till den nya e-tjänsten för bygglov

Läs mer om bygglov

Någonting gick fel

Ditt meddelande har nu skickats