Start / Bygga, bo och miljö / Nyheter bygga, bo och miljö / Vallentunas första pumptrackbana byggs i Lugnet

Vallentunas första pumptrackbana byggs i Lugnet

Vallentuna kommun fortsätter att rusta upp sina lekplatser. I Lugnet planeras det nu för kommunens första pumptrackbana intill lekplatsen som upprustas med fokus på rörelse och motorik.

Under våren genomfördes en medborgardialog om önskemål på utrustning och utformning inför upprustningen av lekplatsen innan upphandlingen. Nu planerar kommunen, tillsammans med utsedda leverantören Lappset Sweden AB, att bygga en lekplats i Lugnet som ska bjuda in till rörelse och motorik för barn i olika åldrar. Samtidigt får kommunen sin första pumptrackbana.

– Det känns jättekul att Vallentuna ska få sin första pumptrackbana för cykel och kickbike, samtidigt som vi får en lekplats med fokus på rörelse för barn i olika åldrar. Vi kommer att sätta i gång arbetet nu efter sommaren så att den förhoppningsvis står klar redan till hösten, berättar Nicole Sundin, projektledare/parkingenjör på Vallentuna kommun.

Lekplatsen kommer bland annat att få ett högt klättertorn med rutschbana och klätternät. Det kommer också finnas plats för småbarnslek, gungor, balansgång och studsmatta. Lekplatsen planeras vara färdig och redo för att invigas under hösten 2021.

Ta gärna del av fler lekplatser i kommunen samt kommunens lekplatsplan. Du hittar mer information om dem längre ner på sidan.

Någonting gick fel

Ditt meddelande har nu skickats