Start / Bygga, bo och miljö / Nyheter bygga, bo och miljö / Lyckad invigning av lekplats i Ormsta

Lyckad invigning av lekplats i Ormsta

Parisa Liljestrand klipper ett band tillsammans med en grupp barn

Måndag 23 april invigdes den nyupprustade lekplatsen vid Blekingevägen i Ormsta, där bild- och formelever från Vallentuna kulturskola har varit med och bidragit med utsmyckningen av papperskorgar.

– Tanken med projektet är att få barn och unga att känna att de bidrar till deras utemiljö. Att de får lämna sitt avtryck. Det är ett roligt samarbetsprojekt, säger Nicole Sundin parkingenjör på Gatu-och parkavdelningen.

Lekplatsen på Blekingevägen har tema vatten och kallas ibland för Båtparken. Under vintern har den genomgått en mindre upprustning och det är i och med det som Kulturskolans elever fått första möjligheten till att bidra. Förhoppningen är att projektet ska fortgå på flera papperskorgar på kommunens kommunala lekplatser i takt med att det sker upprustning av dessa.

Måndag 23 april öppnades Blekingevägens lekplats igen efter en tids upprustning. Då gjordes samtidigt en invigning av utsmyckningsprojektet. Kommunstyrelsens ordförande Parisa Liljestrand talade, och det bjöds på musik från kulturskolan samt saft och bullar till besökande förskolebarn.

– Jag är väldigt glad över att barn och ungas delaktighet i det offentliga rummet efterfrågas. Det är bra att de får sätta sin prägel och visa sin kreativitet, utan att vara färdiga konstnärer, säger Åsa Blanck som är lärare på kulturskolan.

Någonting gick fel

Ditt meddelande har nu skickats