Start / Bygga, bo och miljö / Nyheter bygga, bo och miljö / ​Vallentunas nya lekplats ”Lasseparken” invigs fredag 8 november

​Vallentunas nya lekplats ”Lasseparken” invigs fredag 8 november

Måndag 23 september beslutade kommunstyrelsen att den nya stora lekplats som byggs i centrala Vallentuna ska heta Lasseparken. Den nya lekplatsen invigs fredag 8 november.

En ny stor lekplats färdigställs under hösten på grönytan i Tellusområdet bakom Vallentuna gymnasium. Lekplatsen kommer att ha stora ytor för rörelse och lek för både mindre och äldre barn och gott om sittplatser. Den nya lekplatsen kommer att invigas 8 november 2019.

– Det är jätteroligt att den nya lekplatsen äntligen blir klar. Vi hoppas att den ska bli en mötesplats för barn och unga från hela kommunen, säger Nicole Sundin, som är parkingenjör på gatu- och parkavdelningen i Vallentuna kommun.

Under våren 2019 fick alla som ville lämna förslag till vad den nya lekplatsen ska heta. Tidigare har Vallentunaborna också fått tycka till om vilken lekutrustning som ska finnas på den nya lekplatsen.

Måndag 23 september beslutade kommunstyrelsen att den nya lekplatsen ska heta Lasseparken, som också var ett av de namnförslag som kom in. Kommunstyrelsen valde namnet Lasseparken för att hedra minnet av Vallentunaprofilen Lars Johansson, vars testamentsgåva finansierade nästan en miljon av lekplatsens byggnationskostnad. Lars Johansson hade inga egna barn och testamenterade vid sin bortgång 1 miljon kronor att gå till fritidsverksamhet för barn och ungdomar i Vallentuna kommun.

Lars Johansson kommer även att hedras genom att plantera ett större träd till hans minne i mitten av lekplatsen.

Björn Furugren Beselin, som är ordförande i kommunstyrelsens teknik- och fastighetsutskott kommer att inviga Lasseparken fredag 8 november kl. 16.

Alla som är vill är varmt välkomna till invigningen.

Någonting gick fel

Ditt meddelande har nu skickats