Prästgårdsparken

När Väsbyvägen placerades under marken år 2013 så bands området mellan Vallentuna centrum och Vallentuna kyrka ihop. Det gav plats för Prästgårdsparken uppe på tunneln. Prästgårdsparken är den nya entrén till Björkby-Kyrkviken, naturreservatet vid Vallentunasjön. Det är också genom parken man går eller cyklar för att ta sig mellan centrum och södra Vallentuna.

Parken har en klassiskt rundad form inringad av flerstammiga buskträd med vacker höstfärg. Parken innehåller olika buskar och träd däribland lönnar, avenboksträd och katsura träd (också kallad kakträd för att den luktar sockerkaka på hösten). I parken finns också plats att slå sig ner på bänkar för flanören.

Upprustning perennrabatter 2017

Åtta rabatter upprustades med ny jord och nya perenn växter. Perennerna varierar i färg, höjd och blomtid. De kommer även att bidra med blomfröjd såväl som att locka till sig humlor, bin och fjärilar. Några exempel på perenner som planterats är Rosenflockel, Nävor, luktpion, röd och vit solhatt, salvia, kantnepeta, lavendel och prydnadsgräs.

Någonting gick fel

Ditt meddelande har nu skickats